Klubbens historie

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Drammen trekkhundklubb er en av landets eldste klubber.  Klubben ble allerede startet i 1933.  Som "odelsgutten blant NTKs barn" har alltid klubben markert seg innen vår idrett.

I mange år var DTK et forbilde både innen idrett og miljø. Under krigen var klubbens medlemmer med på mange forskjellige oppdrag, som frakt av mat og ammunisjon til "gutta på skauen".

Mot slutten av 70-tallet og utover i 80-årene ble behovet for vaktordninger og transportoppdrag i de nære skogområdene mindre og klubben endret seg fra å være en tur og ambulanseklubb til å bli rettet mer mot konkurranser.   Med stort fokus på konkurranse og høy satsing mistet klubben mye av samholdet og medlemmene eierskapet til klubben.  Utover i 90-årene lå klubben med brukket rygg.  Ved årtusenskiftet ble det satt i gang en gjenoppplivingsaksjon for klubben.  Denne ble svært vellykket, på få år har klubben igjen blitt aktiv og solid igjen.  Klubbens medlemmer har markert seg både nasjonalt og internasjonalt de siste årene.  DTK er nå en fin blanding av friluftsinteresserte medlemmer og konkurransekjørere med høye ambisjoner, alle med den samme interessen for å holde på med hund.  

Etter noen år med medlemmer som har hatt mest fokus på sledekjøring har nå også bredden blitt større med fokus også på barmark og nordisk stil. Klubben har vanligvis klubbmøte den første onsdagen i måneden kl. 1830 på hytta ved Stegla. I det siste har møtene bare vært sporadisk. Følg med på Facebook om møtetidspunkt. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.