Dugnad i forbindelse med Nye Drammen Grand Prix

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 21. Okt 2023

Hei alle medlemmer! 

Neste søndag, 29. oktober arrangerer vi Nye Drammen Grand Prix på Myhremoen travbane i Øvre Eiker.  Vi trenger noen flere av våre medlemmer til å hjelpe til! Vi har dekket de viktigste funksjonene, men alltid kjekt med mer hjelp. I tillegg er det jo moro da!

Vi trenger også noen kaker til kiosken, kan du bidra her? Ta kontakt med Hanne på 909 01 002.

Du er også velkommen som tilskuer!
Nye Drammen Grand Prix

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 18. Okt 2023

Da er det duket for en ny Grand Prix på travbane.  Denne gangen på Myhremoen travbane i Øvre Eiker.

Sett av datoen: 28.oktober!

Les mer om klasseinndelinger og påmelding i den fullstendige invitasjonen lenger ned på denne WEB-siden.  Vi håper på stor deltakelse og mye moro!
Klubbens historie

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Drammen trekkhundklubb er en av landets eldste klubber.  Klubben ble allerede startet i 1933.  Som "odelsgutten blant NTKs barn" har alltid klubben markert seg innen vår idrett.

I mange år var DTK et forbilde både innen idrett og miljø. Under krigen var klubbens medlemmer med på mange forskjellige oppdrag, som frakt av mat og ammunisjon til "gutta på skauen".

Mot slutten av 70-tallet og utover i 80-årene ble behovet for vaktordninger og transportoppdrag i de nære skogområdene mindre og klubben endret seg fra å være en tur og ambulanseklubb til å bli rettet mer mot konkurranser.   Med stort fokus på konkurranse og høy satsing mistet klubben mye av samholdet og medlemmene eierskapet til klubben.  Utover i 90-årene lå klubben med brukket rygg.  Ved årtusenskiftet ble det satt i gang en gjenoppplivingsaksjon for klubben.  Denne ble svært vellykket, på få år har klubben igjen blitt aktiv og solid igjen.  Klubbens medlemmer har markert seg både nasjonalt og internasjonalt de siste årene.  DTK er nå en fin blanding av friluftsinteresserte medlemmer og konkurransekjørere med høye ambisjoner, alle med den samme interessen for å holde på med hund.  

Etter noen år med medlemmer som har hatt mest fokus på sledekjøring har nå også bredden blitt større med fokus også på barmark og nordisk stil. Klubben har vanligvis klubbmøte den første onsdagen i måneden kl. 1830 på hytta ved Stegla. I det siste har møtene bare vært sporadisk. Følg med på Facebook om møtetidspunkt. 
Medlemsfunksjoner

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

I og med at WEB-sidene våre er bygd opp på nytt ønsker vi å inkludere linker for innmelding og vedlikehold av data i medlemsregisteret.  Du kan endre telefonnummer, e-postadresser osv på egen hånd.   Det kan selvfølgelig være lurt å ta en titt for å se om alt er ok. 
Profileringsklær

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Det er inngått en avtale med Skogholt Hanskefabrikk hvor de kan påføre vår logo på det meste av fritidsklær.  Enten det er klær de forhandler (bra priser!) eller om du tar med eget tøy.  Mer info om denne avtalen får du av Hanne Oksett.

Klubben har fortsatt noen broderte tøymerker til å sy på klær også.  De koster kr. 40,- pr stk.  Ta kontakt med Ivar Grønn.
Organisasjonsplan Drammen trekkhundklubb

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

En organisasjonsplan er en beskrivelse av form, konsept og ledelsesstruktur i en organisasjon.  Den kan være en grafisk eller tekstlig dokument som viser de forskjellige posisjonene, ansvarene og oppgavene i organisasjonen. En organisasjonsplan er et viktig verktøy for å tydeliggjøre organisasjonens verdier, holdninger og mål. 
Topplua til Drammen trekkhundklubb

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Visste du at Drammen Trekkhundklubb har en egen topplue?  Da jeg kom inn i klubben for noen år siden hadde Unni Kaalstad tegnet ned mønsteret til denne spesielle lua og vår formann gjennom mange år Arild Jørgensen hadde fått strikket seg denne lua og brukte den blant annet på Det Lille Ridderrennet.  Nå har jeg fått Christen Rose Andersens versjon av opprinnelsen til lua:

Svenskene som kom til Drammen for å kjøre Nordisk mesterskap (nordisk stil selvfølgelig) hadde noen flotte blå og gule strikke luer.

Sånne luer måtte bare DTK også ha.

Men fargen skulle være rødt, hvitt og blått. Rødfargen var nærmest vinrød. Dette ble bestemt på julemøtet i 1961.

Alle medlemmene hadde slike, strikket av Solveig Engum. 
IdrettenOnline App

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Med IdrettenOnline appen installert på telefonen holder du deg oppdatert i lag, klubber og bedriftsidrettslag som du er medlem i.

Medlemmer av idrettslag får oversikt over det som skjer i sitt lag og i sin klubb.

Medlemmer i bedriftsidrettslag får også oversikt over all aktivitet i sitt lag og i sin krets.

Profiler
• Bytt til profil gjør det enkelt for foreldre å administrere medlemskap og påmelding for alle i familien

Hjem
• Oversikt over aktivitet som skjer i klubben

Arrangement

• Oversikt over egne og kommende arrangementer
• Påmelding og invitasjoner til arrangement

Regninger
• Se dine regninger

Medlemskort
• Oversikt over dine medlemskort

Annet
• Oversikt over alle varsler
• Enkel opprettelse av arrangement og innlegg
• Engasjer deg ved å like og kommentere
• Appen er ikke påkrevd - medlemmer kan bruke sin hjemmeside levert av www.idrettenonline.no
• Appen er gratis


Last ned app'en enten via Google Play eller App Store .
Grasrotandelen

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 17. Okt 2023

Inntil utgangen av august 2023 har klubben fått kr. 10.552,-  fra Grasrotandelen og Norsk Tipping.  Dette er gode penger for oss til driften av klubben.  Tipper du?  Gir du din del av grasrotandelen til Drammen trekkhundklubb?  Hvis ikke kan du vurdere det og bidra til at klubben får mer midler til driften av klubben.

For å bli grasrotgiver må du være kunde hos Norsk Tipping.  Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av Norsk Tippings kommisjonærer eller logge deg inn på nettsiden deres.  Du kan når som helst bytte grasrotmottaker. Du kan også bli grasrotgiver ved å sende en SMS "Grasrotandelen 993553794 til 60000. Da får Drammen trekkhundklubb din andel (7%) av hva du tipper for.


Medlemsfordel Flügger Andelen

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 16. Okt 2023

Alle kunder hos Flügger har muligheten til å støtte sin lokale klubb med sitt kjøp av maling og verktøy gjennom fordelsprogrammet Flügger Andelen. Dette har gitt forskjellige klubber, foreninger og lag ca. 500.000 kroner i årlig støtte.

Gjennom Flügger Andelen får kunden 20 prosent rabatt på hylleprisen – og ytterligere 5 prosent bonusstøtte går tilbake til foreningen. 
Refusjon av startkontigenter

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 16. Okt 2023

Årsmøtet i 2015 vedtok å forsøke en ordning om å sponse deltakeravgifter. For sesongen høst 2022/vinter 2023 har årsmøtet vedtatt å dekke 30% av deltakeravgift i løp. Begrensning: Inntil kr. 5.000 pr. kjører pr. sesong. Krav om dekning av deltakeravgift skal være Drammen Trekkhundklubb i hende innen 1. mai hvert år. Hver kjører må sørge for å få kvittering for påmeldingsavgiftene og legge de frem for kasserer for refusjon. Dette vedtaket evalueres på årlig på årsmøtet når vi ser hvor stort utlegg det blir for klubben
Medlemsfordel

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 12. Okt 2023

Medlemmer i klubben får ved kjøp av 4 sekker fôr, 2 sekker gratis.  En får kort når en tegner en avtale, dette fremvises ved senere kjøp.  Husk at det gjelder Appetitt og Labb (tørrfôr).  Dette tilsvarer oppdretteravtale.  

Medlemsfordel: Vom pølser hos Pets

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 5. Okt 2023

Hos Pets får vi kjøpt 10 kartonger (med 3 pølser a 6 kg)  til kr. 15 .- per kg ut vintersesongen. Det vil si ut mars. Husk at dette tilbudet er for 10 kartonger! 

Avtalen gjelder på Pets på Liertoppen, Eiker- og Krokstadsenteret.

Støtt opp om våre sponsorer!2 Kommentarer

Medlemsfordel: Labb/Appetitt hos Felleskjøpet

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 5. Okt 2023

Medlemmer i klubben får ved kjøp av 4 sekker fôr, 2 sekker gratis.  En får kort når en tegner en avtale, dette fremvises ved senere kjøp.  Husk at det gjelder Appetitt og Vom (tørrfôr).  Dette tilsvarer oppdretteravtale.  
Ny hjemmeside

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 4. Okt 2023

Hei! Da har klubben fått ny hjemmeside. Håper du kan finne interessant info her, både lokalt og fra forbundet.   Har du kommentarer eller tips til å gjøre siden bedre så tar vi i mot innspill! Det vil fortsatt bli mye som vil deles på facebook, mens hjemmesiden vil inneholde litt mer langsiktig informasjon.

Du kan også benytte linken "mitt medlemskap" for å se om vi har registrert riktig informasjon om deg og ditt medlemskap.
Drammen trekkhundklubbs historie

Postet av Drammen Trekkhundklubb den 13. Sep 2023

Drammen trekkhundklubb er en av landets eldste klubber.  Klubben ble allerede startet i 1933.  Som "odelsgutten blant NTKs barn" har alltid klubben markert seg innen vår idrett.

I mange år var DTK et forbilde både innen idrett og miljø. Under krigen var klubbens medlemmer med på mange forskjellige oppdrag, som frakt av mat og ammunisjon til "gutta på skauen".

Mot slutten av 70-tallet og utover i 80-årene ble behovet for vaktordninger og transportoppdrag i de nære skogområdene mindre og klubben endret seg fra å være en tur og ambulanseklubb til å bli rettet mer mot konkurranser.   Med stort fokus på konkurranse og høy satsing mistet klubben mye av samholdet og medlemmene eierskapet til klubben.  Utover i 90-årene lå klubben med brukket rygg.  Ved årtusenskiftet ble det satt i gang en gjenoppplivingsaksjon for klubben.  Denne ble svært vellykket, på få år har klubben igjen blitt aktiv og solid igjen.  Klubbens medlemmer har markert seg både nasjonalt og internasjonalt de siste årene.  DTK er nå en fin blanding av friluftsinteresserte medlemmer og konkurransekjørere med høye ambisjoner, alle med den samme interessen for å holde på med hund.  Klubben har vanligvis klubbmøte den første onsdagen i måneden kl. 1830 på hytta ved Stegla.