Seppalaløpet 2024 er historie!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 19. Mar 2024

NHF ønsker å takke for årets meget vellykkede Seppalaløp, arrangert av Trysil Hundekjørerklubb og Østby IL! Løpet gikk i Trysil Skimaraton sine løyper, og traseen var godt likt av deltakerne. Løpet bar preg av stor bredde, mange førstegangskjørere og flere fantastiske idrettsprestasjoner. Seppala rundet også av Norges Cupen i nordisk stil, med NC poeng i klassen 1 spann damer og herrer, samt miniseppala for juniorene.

Terje Svendsrud med sitt 8 spann

Vi er mektig imponert over tidene til de beste i klassene! Bestetid i år ble satt av Børge Sagstad 8 spannklassen på tiden 3.00., en imponerende tid. Nest beste tid hadde Petter Kristiansen, som deltok i 1 spann! Petter Kristiansen kjørte på tiden 3.08, og har virkelig satt standarden på de lange distansene i nordisk stil dette året, bl a med en overlegen seier i NC lang tidligere i vinter, i tillegg til seppalaseieren. Like bak Petter, finner vi Jørgen Mæland som hadde 3. beste tid, med tiden 3.11!

Årets løp bar preg av stor bredde, og vi så mange ulike hundetyper på start - samt deltakere med ulikt ambisjonsnivå. Seppala er et flott turløp, og mange deltok rett og slett for å nyte en trivelig tur på fjellet. Stemningen i løypa var påfallende hyggelig, og det ble hilst, smilt og heiet hele veien gjennom løpet!

Det var flere riesensnausere med i årets løp, en rase som tidligere var vanlig å se i konkurranse, og som vi nå ser flere og flere av. Veldig hyggelig å se.

Helene Eek Gerhardsen og Astrid Lorentzen var to av mange førstegangskjørere.

En viktig del av Seppalaløpets særpreg er utmerkelser og premiering for fullførte løp. I år hadde vi gleden av å ta imot Christen Smith i mål på sitt 50. løp! Christen har vært med på utviklingen av Seppalaløpet helt fra 70 tallet, og gjennomføringen av hele 50 løp er en stor prestasjon. Denne prestasjonen kvalifiserer til Seppalastatuetten i gull på sokkel, samt at han fikk NHF's hederspris for å ha fremmet idretten på en god måte. Det er også verdt å nevne at Christen også har vunnet løpet mange ganger, og i år tok han en flott 3. plass i 2 spann. Vi gratulerer Christen med 50 fullførte, og godt resultat også i årets løp.